Administratie onderbrengen
scheelt u veel tijd en energie

Uw boekhouding deskundig op orde

Administratiekantoor Paassen in Leeuwarden is de specialist in boekhouding, administratie en belastingaangiften. Wij bedienen en adviseren op financieel en fiscaal gebied. Het voeren van de complete of een deel van de financiële administratie/boekhouding. Het kan zijn dat u de complete administratie door ons wilt laten verzorgen of dat u zelf (een deel van) de boekhouding doet. Dat is een keus die u zelf maakt. Of u nou een startende ondernemer bent of al jaren een onderneming heeft of u zoekt een ander administartiekantoor, u bent altijd welkom. Ons klantenpakket bestaat uit startende ondernemers, freelancers, eenmanszaken, zzp-ers, Vof`s, BV`s, stichtingen, vereningen en particulieren. Bij belastingaangiften moet u denken aan de inkomstenbelasting (voor ondernemer en particulier), de btw-aangifte (ook wel aangifte omzetbelasting), loonheffing (indien u personeel in dienst heeft), venootschapsbelasting (voor BV`s) en dividendbelasting (DGA van een BV).

Salarisadministratie

Indien u personeel in dienst heeft kunnen we voor u ook de salarisadministratie voeren. Dit houdt in dat we de salarisstroken en de aangifte voor de loonheffing voor u opstellen. Ook de boekhoudkundige verwerking hiervan en de loonaangifte versturen naar de belastingdienst wordt dan door ons gedaan. Tevens verzorgen wij de jaaropgaaf van uw werknemers. 

Fiscale aangiften

U bent als ondernemer in de meeste gevallen btw-plichtig met als gevolg dat u hier periodiek (maand/kwartaal/jaar) aangifte moet doen voor de belastingdienst. Dit zullen wij voor u doen. Indien u personeel in dienst heeft moet u aangifte loonheffing doen voor de belastingdienst. Ook dit zullen we voor u doen.

Aan het einde van het jaar bent u verplicht aangifte te doen voor de IB(inkomstenbelasting). Ook dit kunt u bij ons uitbesteden. Ook de Ib-aangifte voor uw partner en/of kinderen kunt u bij ons uitbesteden. Indien de onderneming een BV betreft zal door ons de aangifte voor de VPB worden gedaan.

 

Rapportages

Het opstellen van periodieke en eindejaar rapportages. Wellicht heeft u behoefte aan periodieke cijfers(bv per maand of kwartaal). Wij kunnen u dan een overzicht geven hoe uw bedrijf er op dat moment voorstaat. Zo heeft u tussendoor inzicht in de opbrengsten, kosten, bezittingen, schulden, inkomsten en uitgaven zodat u eventueel tijdig uw beleid kunt aanpassen indien nodig. Aan het einde van het jaar wordt er een eindejaar rapport gemaakt dat inzicht geeft in de resultaten van het afgelopen jaar en uw financiële positie aan het einde van het jaar. Dit rapport zal de basis vormen voor uw IB- of VPB-aangifte.

Adviezen

Uiteraard behoort het verstrekken van financiële en fiscale adviezen tot ons dienstenpakket. Of het nu gaat om relatief eenvoudige zaken of gecompliceerdere onderwerpen, we zijn u graag van dienst.